زندگی و کار در خانه ها،اماکن،مراکز تجاری و ساختمان های صنعتی همگی با جریان برق برقرار اند.جریان های پرفشاری که هر آن ممکن است به حوادث غیرقابل پیش بینی منجر شوند.
لازم است برای تامین حفاظت الکتریکی چنین اماکن مهمی به خرید تجهیزات حفاظت الکتریکی اهمیت دهیم.
الکترو کاوه از محبوب ترین برندهای ایرانی فروش تجهیزات صنعتی و برق با کیفیت است که از قیمت بسیار مناسبی برخوردار اند. اگر به دنبال خرید محصولات صنعتی الکتروکاوه از نمایندگی هستید، پیشنهاد می کنیم کاتالوگ محصولات الکتروکاوه را از فروشگاه کافی الکتریک مشاهده کرده و قیمت محصولات الکتروکاوه را ارزیابی کنید.
الکتروکاوه ؛ نگاهی اجمالی به بهترین برند ایرانی محصولات برق صنعتی
نزدیک به 5 دهه از فعالیت مستمر و پرتلاش گروه صنعتی الکتروکاوه می گذرد.نخستین فعالیت های این برند در شهر صنعتی کاوه شکل گرفت.به مرور با ورود تجهیزات و نصب و راه اندازی سوله های تولیدی،این برند توانست محصولات خود را در گستره متنوعی تولید کند.خودکفایی این برند در تولید انواع کلیدگردان،فیوز مینیاتوری مطابق با آمپرهای موردتقاضا تثبت شد.
کلیه نیازهای مشتری با وجود محصولات صنعتی این برند تامین پذیر است به طوریکه حتی شاهد تولید رله های DC برای خودرهای سبک و سنگین نیز هستیم.
توجه به این نکته پراهمیت است که کلیه محصولات ساخته شده توسط این برند مطابق با استانداردهای IEC تولید و عرضه می شوند. کیفیت بالا در این محصولات ، الکتروکاوه را به یک برند ایرانی جهت رقابت با برندهای خارجی تبدیل کرده است.
کافی الکتریک ؛ نمایندگی ، پخش و عامل فروش محصولات الکتروکاوه
این روزها اکثر مشاعل الکتریکی ،برقکاران و خدمات برقکاری برای تامین کالای مورد نیاز خود با چالش هایی روبرو هستند.حتی در میان صاحبان کسب و کارهای قدرتمند و صنعتی نیز با دغدغه های تامین کالای برق مواجه ایم.اهمیت خرید لوازم الکتریکی از دفتر پخش و نمایندگی به منظور مدیریت هزینه ها ایجاب می کند تا در خرید این اقلام پرفروش و کاربردی وسواس خاصی به کار ببریم.احتمالا با مراجعه به این صفحه هدف خاصی در سر دارید.شاید به دنبال خرید کالا برق صنعتی به قیمت عمده هستید. حتی ممکن است خریدهای خرد صنعتی خود برای مصارف خانکی را از یک دفتر پخش طلب کنید.کافی الکتریک نمایندگی و پخش محصولات الکتروکاوه در کرج است که با فروش آنلاین خود ، اقدام به توزیع محصولات برق صنعتی الکتروکاوه در سراسر کشور می نماید.
ما علاقمندیم بهترین قیمت همکاری محصولات الکتروکاوه را تامین کنیم .به همین منظور لیست قیمت همکاری محصولات الکترو کاوه را همراه با کاتالوگ محصولات پرفروش آن درسایت در اختیارتان قرار داده ایم.با بررسی موارد زیر و مراجعه به صفحه محصول موردنظر خریدی مطمئن ، به صرفه و رضایت بخشی تجربه خواهید کرد.
بهترین قیمت همکاری برند الکترو کاوه
در حال حاضر برق و الکتریک از جمله حوزه های پرطرفدار مشاغل الکتریکی است.این حوزه چه در مصارف خانگی و چه در مصارف صنعتی پراهمیت است .بنابراین بسیار اهمیت دارد که کالای برق صنعتی را از کجا بخریم؟از طرفی هزینه های حوزه برق صنعتی برای صاحبان کسب و کار بالاست و همه آنها به دنبال خرید به صرفه و اقتصادی تری هستند.چه بسا بهترین راهکار در مدیریت هزینه ها ، خرید محصولات الکتروکاوه با قیمت پخش و همکاری است.
مشاهده لیست قیمت محصولات برق الکتروکاوه
محصولات برق صنعتی شامل کالاهای برق ضروری و غیرضروری هستند. اهمیت خرید هر کدام از این محصولات به کاربرد آنها در صنعت بر می گردد.اگر نگاهی به کاتالوگ محصولات الکترو کاوه بیاندازید متوجه گستردگی و تنوع کالاها با توجه به کاربرد آنها می شوید. لازم است برای محافظت بهتر و بیشتر به ماهیت مصرفی این اقلام توجه کرده و در نتیجه محصول مناسب با نیاز خود را انتخاب کنید.خرید محصولات برق این برند با کمی بررسی از نظر مشخصات و قیمت آسان خواهد شد.بنابراین توصیه می کنیم لیست قیمت محصولات الکتروکاوه را نگاهی بیاندازید.شرکت مورد بحث در میان شرکت های تولید کننده کالابرق صنعتی ایرانی ،موفق عمل کرده و برای تامین نیازهای مشتری ، طیف گسترده ای از ویژگی های ضروری را پوشش می دهد.در ادامه بخشی از محصولات کاتالوگ الکتروکاوه را معرفی می کنیم.
کاتالوگ محصولات الکتروکاوه
الکترو کاوه در میان شرکت های تولید کننده کالابرق صنعتی ایرانی ،خوشنام عمل کرده و برای تامین نیازهای مشتری ، طیف گسترده ای از ویژگی های ضروری را پوشش می دهد. در ادامه کاتالوگ محصولات الکترو کاوه را برای بررسی دقیق تر و مشاهده مشخصات آنها در اختیارتان قرار می دهیم.
معرفی انواع تجهیزات برق الکتروکاوه
در سالهای اخیر ، صنایع رشد قابل توجهی داشته که منجر به ساخت شهرک های صنعتی گردیده است.با وجود تغییرات این چنینی ، فعالیت های تولیدی و صنعتی برای تامین لوازم برق صنعتی بیشتر شده است.
مسلما اگر در یک صنعت ،ابزار و تجهیزات آن با خرابی روبرو شوند، صاحبان سرمایه و شرکت های صنعتی متضرر خواهند شد. پس قائده عقلی حکم می کند تا تجهیزات برق صنعتی به درستی تولید شده و به بازار معرفی شوند. الکتروکاوه نیز تجهیزات صنعتی کارامد خود را در همین راستا تولید و عرضه می کند.در ادامه به معرفی جدیدترین تجهیزات صنعتی الکتروکاوه می پردازیم:
الکترو کاوه | کلید گردان 1 فاز دوطرفه | 25 آمپر مدل 2505
الکترو کاوه | کلید گردان 2 فاز دوطرفه | 16 آمپر مدل 1606
الکترو کاوه | کلید گردان 2 فاز دوطرفه | 25 آمپر مدل 2506
الکترو کاوه | کلید گردان 4پل یکطرفه | 16 آمپر کولری
الکترو کاوه | کلید گردان دو فاز یکطرفه | 16 آمپر مدل 1602
الکترو کاوه | کلید گردان سه فاز دوطرفه | 25 آمپر مدل 2509
الکترو کاوه | کنتاکتور 95 آمپر مدل D95-11
الکتروکاوه | کلید گردان 1 فاز دوطرفه | 16 آمپر مدل 1605
محافظ جان
کلید محافظ جان الکتروکاوه
عدم رعایت مسائل ایمنی در استفاده از مصرف برق می تواند حوادث و خسارت های جانی و مالی ایجاد کند.برند الکتروکاوه به منظور تامین ایمنی در مکان های مسکونی،اداری،تجاری و صنعتی، خطرات ناشی از برق گرفتگی را با کلید محافظ جان کاهش می دهد.
نحوه عملکرد کلید محافظ جان
محافظ جان از جمله تجهیزات الکتریکی است که در برابر نشتی و برق گرفتگی به کمک انسان ها آمده است.شناسایی و مقایسه جریان ورودی با جریان خروجی یکی از مهمترین وظایف این ابزار می باشد.
این دستگاه از جریان نول به عنوان ورودی بهره برده و به محض ورود جریان از تماس مستقیم برق با افراد جلوگیری خواهد کرد.
2 مدل برتر از انواع محافظ جان الکتروکاوه
کلید محافظ جان ترکیبی RCBO
کلیدهای محافظ جان ترکیبی همانطور که از نامشان پیداست توانایی تشخیص چندگانه را دارند.این یعنی با وجود این کلید ها، تشخیص جریان نشتی،اتصال کوتاه و اضافه بار در مدارهای الکتریکی آسان می شود.
مهم ترین وظیفه این کلیدها ، محافظت انسان در برابر شوک الکتریکی در صورت نشتی جریان است.وظیفه بعدی محافظت از تجهیزات الکتریکی محل در برابر آتش سوزی و آسیب است چرا که ممکن است نشتی منجر به اتصال کوتاه و اضافه بار شود.
کلید محافظ جان ترکیبی الکتروکاوه از دسته کلیدهای RCCB یا RCD است .این کلید به لطف تنظیمات و مشخصات فنی خوبش قادر است به مقایسه جریان ورودی/خروجی بپردازد.پس از مقایسه این جریانها ، در صورت مشاهده اختلاف بین جریان رفت و برگشت ،مدار را قطع می کند.
با توجه به مشخصات محافظ جان ترکیبی الکتروکاوه،حساسیت آنها 30 میلی آمپر تخمین شده است.این کلیدها از نوع الکترومغناطیس هستند که با جریان های اسمی 25 و 32 آمپر عرضه می شوند.در دو شکل 2 پل و چهارپل تولید شده و قادرند به قطع اتصال کوتاه تا 6 و 10 کیلو آمپر منجر شوند.
این کلید ها برای افزایش کارایی و کاربرد بهتر ، اتصال به زمین (ارت) را پوشش می دهند.
کلید محافظ جان RCCB
کلید محافظ جان نشتی RCCB با نام دیگر کلید تشخیص نشتی شناسایی می شود.این کلید قادر است انان را در برابر جریان الکتریکی مضر یا هر گونه شوکی محافظت نماید.به طوریکه پس از تشخیص جریان نشتی به زمین بلافاصله آن را از مدار قطع می کند.
از جمله مزیت این کلید قابلیت تنظیم آن برای دفع خطر برق گرفتگی است .اگر کلید با حساسیت نشتی 30 میلی آمپر تنظیم شود ، قبل از آسیب رسیدن به فرد ،مدار قطع می شود.کلیه کلیدهای جریان نشتی الکتروکاوه در برابر جریان های 30-100-300 میلی آمپر حساس بوده و با جریان های اسمی 25 تا 63 آمپر عرضه می شوند. این کلیدها برای قطع اضافه بار و اتصال کوتاه مفیدند.
کلید محافظ جان | 3 فاز | 40 آمپر | الكترو كاوه
کلید محافظ جان 1 فاز 25 آمپر الكتروكاوه RCCB جريان نشتی
کلید محافظ جان 1 فاز 32 امپر الكتروكاوه RCBO جريان نشتی
کلید محافظ جان 1 فاز 40 آمپر الكتروكاوه RCCB جريان نشتی
کلید محافظ جان 3 فاز 63 آمپر الكتروكاوه RCCB جريان نشتی
کلید محافظ جان 3فاز 25 امپر الكترو كاوه RCCB جريان نشتي
کلیدمحافظ جان 1 فاز 32 آمپر الكتروكاوه RCCB جريان نشتی
محافظ جان 1فاز 25 امپر الكتروكاوه RCBO جريان نشتی
کنتاکتور الکتروکاوه
کنتاکتور را می توان از تجهیزات صنعتی پرکاربرد دانست.این وسیله در مدارهای الکتریکی برای قطع و وصلی مدار با توان بالا مورد استفاده قرار می گیرد.بیشترین جایی که می توان از کنتاکتورها بهره گرفت،به عنوان قطعات داخلی تابلوبرق هاست.به طوریکه برقراری ارتباط بین تجهیزات از راه دور را ممکن سازد.
الکتروکاوه در میان تجهیزات صنعتی خود کنتاکتورهای الکترومغناطیسی اش را در انواع مختلف به فروش می رساند.کنتاکتورهای الکتروکاوه نیز به منظور کلیدزنی یک مدار قدرت/کنترل مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه عملکرد کنتاکتور الکتروکاوه
اگر در برقکاری صنعتی مشغول به کار هستید یا پیشه شما برقکاری است ، اهمیت دارد با نحوه عملکرد کنتاکتور آشنا شوید.
اینکه کنتاکتور چگونه کار می کند ، شما را در انتخاب و خرید بهترین انواع کنتاکتور یاری می نماید.از آنجا که کنتاکتور از دسته تجهیزات الکتریکی ضروری برای مدارهای الکتریکی است، با وجود آن قطع و وصولی مدار جهت عملیات خاموش / روشن ممکن می شود.
ساختمان کنتاکتور برای ایفای نقش مهمش در مدار از چند بخش مهم تشکیل شده است. یک کنتاکتور دارای هسته متحرک است.این هسته خود دارای یک هسته ثابت دیگری است که با وجود یک فنر ااز هسته متحرک جدا شده است.
نیروی که تیغه متحرک را تحت تاثیر قرار می دهد نیروی الکترومغناطیس است.
لازم است بدانید کنتاکتور از جمله لوازمی است که به طور پیوسته جریان برق در آن برقرار است.
با وجود این جریان،تیغه محرک با فشار مناسبی در حالت وصل قرار می گیرد.
اگر بوبین در کنتاکتور با کاهش ولتاژ مواجه شود،کنتاکت متحرک به طور اتوماتیک قطع خواهد شد.این قطعی بیشتر از سمت فشار فنر به کنتاکت های ثابت اعمال شده و نهایتا کنتاکت آزاد می شود.
توجه کنید یکی از عواملی که باعث داغ شدن و سوختن پیج کنتاکتور می شود،ایجاد فاصله بین هسته متحرک و ثابت است.در چنین حالتی جریان بوبین افزایش یافته و نهایتا موجب سوختن سیم پیچ کنتاکتور خواهد شد.
انواع کنتاکتور
دلایل استفاده از کنتاکتور الکتروکاوه
اجزای کنتاکتور الکتروکاوه
قیمت کنتاکتور الکتروکاوه
چیز عجیبی نیست اگر در بازار لوازم الکتریکی با انواع مختلفی از کنتاکتورها مواجه شوید.با توجه به ویژگی های ظاهری،مشخصات فنی،و لوازم جانبی داخلی کنتاکتور می توان آن ها را به دسته بندی زیر تقسیم کرد:
- تعداد پل: تک پل، دو پل، سه پل و چهار پل.
- تعداد بار: استاندارد NEMA و IEC.
- نوع کارکرد کنتاکتور: دستی، مغناطیسی و تیغه چاقویی.
- تغذیه بوبین کنتاکتور: DC یا AC یا UC.
دنیای پیچیده و بزرگ الکتریک نیاز به کنتاکتورها برای استفاده در مدارات روشنایی،الکتروموتورها،گرمکن های الکتریکی،بانک های خازنی و سایر تجهیزات الکتریکی را ضروری می سازد.به این ترتیب می توان مزایای استفاده از کنتاکتور را به شرح زیر دانست:
- قابلیت قطع و وصل برق در دفعات بسیار را دارد.
- امکان کنترل از راه دور مدار الکتریکی مصرفکننده را دارد.
- دارای قدرت تحمل بار بالا و ایمنی زیادی است.
- دارای سرعت عملکرد بالا در قطع و وصل کردن کلید با استهلاک پایین است.
- دارای عمر مکانیکی مفید و بیشتری نسبت به کلیدهای عمومی است.
- امکان اتوماتیک کردن مدار فرمان با استفاده از کنتاکتورها وجود دارد.
- کنتاکتورها قابلیت اتصال به PLC را دارند
سه جزء اصلی در ساختمان کنتاکتورها مشاهده می شود:
- تیغه:از نظر تیغه مورداستفاده می توان کنتاکتورها را به دو دسته قدرت و فرمان تقسیم کرد.در تیغه های قدرت جریان بخش قدرت و در تیغه های فرمان جریان بخش فرمان عبور می کند.کنتاکت های فرمان خود به دو صورت حالت عادی باز و حالت عادی بسته بر روی بدنه کنتاکتور قرار پرفته اند.
- بوبین کنتاکتور:بوبین که به آن کویل یا سیم پیچ نیز گفته می شود،یک هسته مغناطیسی سیم پیچی شده است.بوبین به منظور باز و بسته شدن کنتاکتها تعبیه شده است.
- محفظه عایقی:کنتاکتورها برای حفاظت کاربر در برابر برق گرفتگی و همچنین محافظت از غبار ،چربی،آب و گرد و خاک،نیاز به قاب محافظ در نقش عایق بند و ایزوله ساز دارند.این عایق بندی در کنتاکتور از طریق محفظه عایقی مانند باکالیت و نایلون ایجاد می شود.
قیمت کنتاکتور هنگام خرید همراه با مولفه های مهم دیگر ارزیابی می شود.این قیمت عواملی مختلفی وابسته بوده که خرید شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد.مهمترین عامل در تعیین قیمت کنتاکور بدون شک برند آن است.برندهای ایرانی همچون الکتروکاوه،با معرفی کنتاکتورهای قیمت مناسب،راه را برای خرید به صرفه هموار کرده است.
علاوه بر این ،عوامل دیگری نظیر ظرفیت،ولتاژ دستگاه نیز بر قیمت تاثیر می گذراد.نوع کنتاکتور،اینکه مثلا از کنتاکت های AC یا DC استفاه کنیدقابلیت های حفاظتی ،مواد و متریال به کاررفته نیز تعیین کننده هستند.
الکترو کاوه | کنتاکتور 95 آمپر مدل D95-11
الکتروکاوه | کنتاکتور 80 آمپر مدل D80-11
کنتاکتور 12 آمپر مدل D12-11 | الکتروکاوه
کنتاکتور 150 آمپر مدل F150-10 | الکتروکاوه
کنتاکتور 18 آمپر الکتروکاوه – مدل D18-11
کنتاکتور 25 آمپر مدل D25-11 | الکتروکاوه
کنتاکتور 32 آمپر مدل D32-11 | الکتروکاوه
کنتاکتور 40 آمپر مدل D40-11 | الکتروکاوه
کلید گردان
در مدارهای الکتریکی یک وسیله جذاب برای قطع و وصل کردن مدارها و منابع تغذیه به کار گرفته می شود.وظیفه اصلی این وسیله کنترل دستگاهها و سوئیچ به موقع بین دو یا چند مدار است.به عبارتی دیگر زمانی از کلیدگردان استفاده می شود که قصد کنترل بیش از یک مدار داریم.
با چرخاندن دستگیره سوئیچ سلکتور گزینه های کنترلی انعطاف پذیری در فضای کم برای عملکردهای مختلف ارائه می شود.
الکترو کاوه کلیدهای گردان و سلکتوری خود را با جریان های نامی 12 آمپر تا 630 آمپر و زاویه های گردش 30-45-60-90 توزیع می کند.
بیشترین مصرف کلیدگردان های الکتروکاوه برای راه اندازی مدار یا قطع و وصل برق تک فاز یا سه فاز است.کیفیت کلیدهای گردان الکتروکاوه به مواد به کاررفته در ساختمان داخلی آن ها بر می گردد.
این کلیدها از نظر مواد از مرغوب ترین پلاستیک های فشرده و سرامیکی ساخته شده اند.نکته دیگر و مهم در اهمیت خرید کلید گردان های الکتروکاوه به کاربرد آنها و توانایی ادغام آنها با سایر اجزا در مدار است.
شما می توانید کلید های گردان را همراه با سایر اجزای مدار و تابلو برق های صنعتی،نظیر کلید کمپکت،کنتاکتور،کلید میناتوری و … به عنوان یک تجهیز اصلی استفاده کنید. این کلیدها در دو جایگاه متفاوت فرمان و قدرت قابل استفاده اند.رایج ترین مصرف کلیدهای گردان در قسمت قدرت مدار و کلیدهای سلکتوری در قسمت فرمان مدار است.
انواع کلید گردان از نظر عملکرد
کاربردهای رایج کلید گردان
قیمت انواع کلید گردان
- کلید گردان یکطرفه
- کلید گردان دوطرفه
- کلید گردان تکفاز
- کلید گردان سه فاز
- کلید گردان ستارهای
- کلید گردان دالاندر
- کلید گردان ولتمتر
- کلید گردان آمپرمتر
با توجه به موقعیت و شرایط استفاده می توان از یکی از این کلیدها بهره برد تا افزایش ایمنی در فرآیند تولید تضمین شود.
کاربرد سلکتور یا کلید گردان در صنعت گسترده است و با توجه به انواع آن و نحوه استفاده کاربردهای مختلفی می پذیرد.به طور کلی یک سوئیچ انتخابگر کاربردهای زیر را داراست:
- پنل سیستم کنترل
- دستگاههای اتوماسیون خانگی
- قابلیت استفاده در سیستم های تهویه مطبوع
- قابل استفاده در تجهیزات پزشکی
- استخراج گاز و نفت یا پالایش، استخراج و فرآوری فلزات.
- مورد استفاده در ساخت تجهیزات سنگین، خودرو، دریایی، پلاستیک و شیشه.
- لوازم خانگی مانند بخاری، وسایل کمک آشپزخانه، اسباب بازی ها، اجاق گاز، و وسایل زیبایی.
- این سوئیچها در حمل و نقل مواد، مانند: جابجایی، بستهبندی، انبارداری، توزیع و غیره کاربرد دارند.
- کنترل روشنایی در فضاهای عمومی
کلید گردان ها از جمله تجهیزات صنعتی هستند که در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند.این تنوع به خودی خود ،موجبات افزایش قیمت خرید را فراهم می کند.خرید از شرکت برند نیز از جمله مهمترین عامل تاثیرگذار بر قیمت است.با برند ایرانی الکتروکاوه،خرید سلکتورهای صنعتی هم از نظر قیمت و هم کیفیت منصفانه تر است.در ادامه سایر موارد تاثیرگذار بر قیمت انواع کلیدگردان را معرفی می کنیم:
- محدوده ولتاژ
- تعداد فاز
- مقدار جریان عبوری یا جریان کاری تابلو برق
- تعداد ورودی ها و خروجی های کلید گردان
- کاربرد کلید گردان
- الزام داشتن یا نداشتن اینترلاک
- الزام داشتن یا نداشتن اقلام جانبی کلید نظیر دسته، جعبه محافظ و…
الکترو کاوه | کلید گردان 1 فاز دوطرفه | 25 آمپر مدل 2505
الکترو کاوه | کلید گردان 2 فاز دوطرفه | 16 آمپر مدل 1606
الکترو کاوه | کلید گردان 2 فاز دوطرفه | 25 آمپر مدل 2506
الکترو کاوه | کلید گردان 4پل یکطرفه | 16 آمپر کولری
الکترو کاوه | کلید گردان دو فاز یکطرفه | 16 آمپر مدل 1602
الکترو کاوه | کلید گردان سه فاز دوطرفه | 25 آمپر مدل 2509
الکتروکاوه | کلید گردان 1 فاز دوطرفه | 16 آمپر مدل 1605
الکتروکاوه | کلید گردان 1 فاز دوطرفه | 40 آمپر مدل 4005
کلید اتوماتیک یا کمپکت
گستردگی کالاهای برق صنعتی به قدری بالاست که ممکن است در میان انواع و اقسام نام و اصطلاح گیج کننده به نظر برسد.با معرفی و ابداع مفهوم تازه ای به نام کلید اتوماتیک یا کلید کمپکت انتخاب ها نیاز به بررسی بیشتر دارد.
کلید کامپکت یک کلید نسبتا جمع و جور و کوچک است که قادر به تحمل جریان بالاست.این کلید بهترین راهکار برای زمانی است که حادثه ای رخ داده و اکنون نیاز به قطع جریان برق به صورت کلی است.
شبکه های برق یکی از بخش هایی است که به طور ویژه ای به کلیدهای کمپکت نیاز دارد.
یک وضعیت برق گرفتگی را تصور کنید.حال این برق گرفتگی چه برای انسان باشد چه سیستم و مدار بزرگ ، ممکن است شاهد اتصال کوتا ،اضافه بار غیرمنطقی و هجومی در شبکه باشیم.
در چنین موقعیتی زمان برای قطع برق به صورت فوری بسیار اهمیت دارد.به گونه ای که در کسری از ثانیه جریان به کل قطع شده و خسارات ناگهانی پس از ورود دوباره یا تحمیل اضافه بار را کاهش دهد.
با معرفی کلید اتوماتیک این معضل به خوبی قابل حل است.اساس کار معرفی این کلید نیز قطع جریان در بهترین زمان بوده تا خسارات شبکه را به حداقل برساند.
کلید اتوماتیک کمپکت (MCCB) از تجهیزات الکتریکی ترکیبی الکتروکاوه است که در نقش قطع کننده مدار ظاهر می شود.
این وسیله کاربردی مدار را در برابر اتصالات کوتاه و همچنین تحمیل اضافه بار محافظت می کند.طراحی منحصر به فرد و بهینه این کلید به گونه ای است که نصب و جایگزینی و راه اندازی آسانی دارد.
کلیدهای اتومات غالبا با لوازم جانبی الکتریکی از قبیل کنتاکت ،رله،موتور و غیره به کاررفته می شوند.
ویژگی کلید کامپکت
کاربرد کلید اتوماتیک
مزایای کلید اتوماتیک کمپکت
یک کلید کامپکت،به منظور بهره وری بالا و کارایی خوب بهتر است از ویژگی های فنی و مهندسی برجسته ای برخوردار باشد.مهمترین خصوصیات یک کلید اتوماتیک به شرح زیر است:
- پوشش دهی جریان در بازه 16 الی 1600 آمپر
- توانایی تحمل حداکثر 690 ولت
- توانایی قطع در اتصال کوتاه از 25 الی 200 کیلوآمپر
- دارای قابلیت متنوع یک پل تا چهار پل
- مجهز به عایق قدرتمند
- دارای ضریب اطمینان بالا به منظور حفاظت مغناطیسی
همانند هر ابزار صنعتی و الکترونیکی کلیدهای اتوماتیک کمپکت،کاربردهای قابل توجه و برجسته ای دارند.برجسته ترین کاربردهای این ابزار به بخش حفاظت برمی گردد و عمده ترین کاربردهای آن عبارتند از:
- حفاظت از مدار در برابر جریانهای بیش از حد یا طولانی مدت
- حفاظت از مدار در برابر اتصال کوتاه
- روشن یا خاموش کردن مدار در مواقع مورد نیاز
- حفاظت از تابلو برق در برابر آتش سوزی
- بالا بردن ایمنی تجهیزات تابلو برق
- حفاظت در برابر القای الکترومغناطیسی
- حفاظت در برابر خطای زمین
- حفاظت در برابر دما یا فرکانس بیش از حد
- حفاظت از موتورها
- حفاظت از تجهیزات فشار ضعیف در بخش های مسکونی، اداری، تجاری و کلیه ساختمان های صنعتی
- در ورودی همه تابلوهای برق مورد استفاده قرار می گیرد.
- وارد کردن دستی یا اتوماتیک ژنراتور یا ترانسفورماتور به شبکه
یک کلید کامپکت ، علاوه بر حفاظت از اضافه بار حرارتی، اتصال کوتاه مدار و خطای زمین ، دارای مزایای دیگری است که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کلیدهای اتوماتیک ، از نظر اندازه جمع و جور اند.این کوچکی برای یک وسیله الکترونیکی که قادر است جریان نامی بالایی تحمل کند امتیاز محصوب می شود.
- با به کارگیری این ابزار،صرمه به تجهیزات صنعتی بر اثر جریان کوتاه و اضافه بار کاهش می یابد.
- ماندگاری و طول عمر بالایی دارند.
- ادغام با سایر تجهیزات صنعتی ،مانند نصب با انواع کنتاکت های کمکی،خطا و رله های حفاظتی بدون مشکل بوده و انعطاف پذیرترند.
- از آپشن های اضافی تری همچون به کارگیری چراغ در آنها به منظور پایش و نظارت وضعیت کلیدها برخوردارند.
کلید اتوماتیک کمپکت 3 فاز 125 آمپر | قابل تنظیم
کلید اتوماتیک کمپکت 3 فاز 80 آمپر | قابل تنظیم
کلید اتوماتیک کمپکت 3فاز 100 آمپر | غیر قابل تنظیم
کلید اتوماتیک کمپکت 3فاز 160 آمپر | غیر قابل تنظیم
کلید اتوماتیک کمپکت 3فاز 80 آمپر | غیر قابل تنظیم
کلید اتوماتیک 3فاز 100 آمپر | کمپکت قابل تنظیم
کلید اتوماتیک کمپکت 3فاز 160 آمپر قابل تنظیم
کلید اتوماتیک کمپکت 3 فاز 63 آمپر | قابل تنظیم
معرفی 3 نوع کلید اتوماتیک الکتروکاوه
کلید اتوماتیک (MCCB) قابل تنظیم الکتروکاوه
از آنجا که ماهیت این کلید به عنوان قطع کننده در مدار است ، جریان های زیربار مدار برق صنعتی را در سطح فشار ضعیف از کار می اندازد.
تفاوت این مدل با سایر انواع کلیدهای کمپکت الکتروکاوه در مشخصه فنی تحت پوشش آن است.به طوریکه این کلید قابلیت تنظیم حرارتی (Thermal Adj) داشته و می تواند جریان اسمی 25 تا 630 آمپر با قدرت اتصال کوتاه 36 تا 65 کیلو آمپر را ساقط کند.بیشترین کاربرد این کلیدها در فیدرهای ورودی / خروجی تابلو برقهای صنعتی از نوع فشار ضعیف است.
همانطور که از نام این کلید اتومات پیداست،مشخصه های فنی آن به گونه ای طراحی شده تا قابلیت تنظیم برای شناسایی جریان های سنگین و ناگهانی را دارد.
کلید اتوماتیک (MCCB) غیر قابل تنظیم
به طور کلی در میان کلیدهای اتوماتیک ،نوع غیرقابل تنظیم آن از پیچیدگی کمتری برخوردار است. این یعنی کلید اتوماتیک غیرقابل تنظمیم اصلاحا فیکس شده است.در این کلید امکان تنظیم جریان وجود نداشته و به صورت پیش فرض و ثابت کلید قدرت ثابتی را جهت قطع برق پوشش می دهد.کلیدهای اتوماتیک غیرقابل تنظیم الکتروکاوه،به صورت پیش فرض از جریان اسمی 16 الی 250 آمپر بهره برده اند.با این حساب آنها قادرند اتصال کوتاه تا 36 کیلوآمپر را تحت پوشش قرار دهند.
کلید اتوماتیک (MCCB) الکترونیکی
در این نوع از کلیدهای اتوماتیک امکان تنظیم جریان بین ۰.۶ تا ۱ برابر جریان بار وجود دارد. که این کار با کمک رلههای الکترونیکی انجام میشود.
کلید اتوماتیک کمپکت به عنوان یک قطع کننده مدار ، جهت حفاظت مدار در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه در فیدرهای ورودی و خروجی تابلوهای برق استفاده می شود. کلید اتوماتیک کمپکت الکتروکاوه به دلیل طراحی منحصر به فرد و بهینه ، امکان جایگزینی و نصب آسانی را میسر میسازد.
کلید اتوماتیک کمپکت الکترونیکی الکتروکاوه از جریان اسمی از 400 تا 800 آمپر با قدرت اتصال کوتاه 85 کیلو آمپر با قابلیت تنظیم جریان اسمی از 0.35 جریان اسمی و جریان قطع آنی از 4 برابر جریان اسمی.
کلید مینیاتوری
از محبوب ترین تجهیزات صنعتی امروز می توان به کلید مینیاتوری یا فیوز مینیاتوری اشاره کرد.این تجهیز در لغت انگلیسی با سرواژه MCB شناخته شده که معرف واژگان Miniature Circuit Breaker است.
این وسیله به نوعی کلید الکتریکی است که در ابعاد کوچکی تهیه می شود.سایز کوچک این کلید ها آن ها را برای جاسازی در فضای محدود مناسب می سازد.عمده مصرف این تجهیز در دستگاهها و سیستم های الکترونیکی است .
طراحی ظاهری آنها به گونه است که با فشردن دکمه های آن اتصال درونی برقرار می شود.این کلیدها به طور ذاتی از ورود جریان اضافی و محافظت نشده به دستگاه مصرفی جلوگیری می کنند.جریان به طور اتومات به مدار بازگردانده می شود . استفاده از فیوز مینیاتوری در دستگاههای کنترلی و تاچ اسکرین مناسب است و در صنایع الکترونیک، ارتباطات، خودروسازی، پزشکی و بیوتکنولوژی کاربرد دارد.
کلید مینیاتوری الکتروکاوه از دسته فیوزهای مینیاتوری باکیفیت و قیمت مناسب بازار است که به خوبی اضافه بار مدار را کنترل می کند.
دسته بندی کلیدهای مینیاتوری
انواع فیوز مینیاتوری الکتروکاوه برحسب آمپر
کلیدهای مینیاتوری بسته به محدوده قطع جریان آنها به دو دسته تندکار و کندکار تقسیم می شوند که این تقسیم بندی تیپ کلیدها را تعیین می کند.کلیدهای تندکار محدوده قطع جریان کمتری دارند و بعد از احساس اضافه جریان، با تاخیر بسیار کمی، مسیر جریان اضافه را قطع می کنند. ولی کلیدهای کندکار، نسبت به کلیدهای تندکار، محدوده قطع جریان آنها بیشتر بوده و سرعت قطع ملایم تری دارند، با تاخیر بیشتری عمل می کنند و طبیعتا در اضافه جریان بیشتری فرمان قطع را صادر می کنند.
از این دسته از کلیدها بیشتر برای حفاظت مدارات موتوری استفاده می شود، زیرا در این مدارات جریان راه اندازی بالاست و علت کارگذاری کلید مینیاتوری کندکار این است که تاخیر در عملکرد آنها باعث قطع سریع موتور به محض راه اندازی نشود.
الکترو کاوه با تولید فیوز های مینیاتوری در رنج های مختلف جریان از 1 آمپر تا 125 آمپر نیاز مدارهای هوشمند را برطرف کرده است.این فیوزها،در مصارف خانگی یا صنعتی برای حفاظت از شبکه،ولتاژ،کابل،ترانس موتورها،مورد استفاده قرار می گیرند.
هنگام انتخاب و خرید فیوز مینیاتوری الکتروکاوه توجه به این موضوع ضروری است که آمپر فیوز از جریان مصرفی دستگاه بیشتر باشد.چرا که فیوز مینیاتوری قادر است جریان های اضافه تر از جریان مصرفی را قطع کند و اگر آمپر فیوز با جریان مصرفی برابر باشد، فیوز می پرد.
کلید مینیاتوری کلاس B (تندکار)
کلید مینیاتوری الکتروکاوه نوع B عموما در مصارف خانگی و روشنایی کاربرد دارند. این کلید ها در جریان اضافه بار بین 3 تا 5 برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و حساسیت مناسبی برای کاربردهای عادی خانگی دارند. این کلید به فیوز مینیاتوری تندکار نیز معروف است.
کلید مینیاتوری کلاس C (کندکار)
کلید مینیاتوری الکتروکاوه نوع C بیشتر کاربرد صنعتی دارند. این کلید ها در جریان اضافه بار بین 5 تا 10 برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و زمان قطعشان از تیپ B بیشتر است. این کلید به فیوز مینیاتوری کندکار نیز معروف است.
کلید مینیاتوری کلاسD (خیلی کندکار)
کلید مینیاتوری الکتروکاوه نوع D برای مصارف صنعتی خاص مانند مولد های اشعه ایکس و یا ترانسفورماتورها استفاده می شوند. این کلید ها در جریان اضافه بار بین 10 تا 20 برابر جریان نامی در زمان مشخص ، مدار را قطع می کنند و زمان قطعشان از تمامی تیپ ها بیشتر است.
کلید مینیاتوری کلاس K
فیوز مینیاتوری الکتروکاوه نوع K برای حفاظت در مدارات قدرت ، ترانسفورماتور و موتور ها استفاده می شوند. در این نوع از کلید مینیاتوری الکتروکاوه،حد جریان برای قطع در موارد اضافه بار کمتر از سایر کلید ها است و هنگام به وجود آمدن اضافه بار مدار را سریعتر قطع می کنند ولی در موارد اتصال کوتاه منحنی قطع این نوع کلید ها بین تیپ D و C می باشد.
کلید مینیاتوری کلاس Z
این نوع از کلید مینیاتوری الکتروکاوه هنگامی که جریان عبوری از جریان نامی بیشتر شود در یک مدت زمان خاص ( که از تمامی تیپ ها کمتر است ) طبق منحنی قطع ، فرمان قطع را صادر می کند. حساسیت این نوع از کلید ها، هم در مواقع اضافه بار و هم اتصال کوتاه از تمامی تیپ های دیگر بیشتر است و درصورت بروز خطا مدار را سریعتر قطع می کند. بنابر این کاربرد این نوع فیوز مینیاتوری در مدارها با حساسیت بالا می باشد.
نمای داخلی سیستم عملکرد مغناطیسی داخل مینیاتوری
اجزای مختلف یک کلید مینیاتوری
مزایای کلید مینیاتوری
- حملونقل آسان
- صرفهجویی در فضا
- مقاومت و قابلیت تحمل بالا
- عمر طولانی
- قابلیت استفاده در برد واقعی
کلید مینیاتوری تک فاز
کلید مینیاتوری تک فاز یک نوع کلید برق است که برای حفاظت از مدارهای تک فاز از اتصال کوتاه و بار بیش از حد استفاده میشود.
این کلیدها معمولا دارای دو پارامتر مهم هستند: جریان نامی (A) و قدرت قطع (KA). جریان نامی نشان دهنده حداکثر جریانی است که کلید میتواند به طور مداوم تحمل کند. قدرت قطع نشان دهنده حداکثر جریانی است که کلید میتواند در صورت اتصال کوتاه قطع کند.
برای مثال، کلید مینیاتوری تک فاز 6 آمپر 4.5 کیلو آمپر به این معنی است که این کلید میتواند جریان 6 آمپر را به طور مداوم رد کند و در صورت اتصال کوتاه جریان 4500 آمپر را قطع کند.
تک فاز (6 K )
فیوز مینیاتوری تکفاز 4 آمپر الكترو كاوه K C 6
کلید مینیاتوری 1 فاز 6 آمپر الكترو كاوه K C 6
کلید مينياتوری 1 فاز 6 آمپر الكترو كاوه K B 6
کلید مينياتوری 1 فاز 10 آمپر الكترو كاوه K C 6
کلید مينياتوری 1 فاز 10 آمپر الكترو كاوه K B 6
کلید مينياتوری 1 فاز 20 آمپر الكترو كاوه K C 6
کلید مينياتوری 1 فاز 25 آمپر الكترو كاوه K C 6
تک فاز (4.5 K )
کلید مینیاتوری 1 فاز 10 آمپر الكترو كاوه K C 4.5
کلید مينياتوری 1 فاز 10 آمپر الكترو كاوه K B 4.5
کلید مينياتوری 1 فاز 16 آمپر الكترو كاوه K C 4.5
کلید مينياتوری 1 فاز 16 آمپر الكترو كاوه K B 4.5
کلید مينياتوری 1 فاز 20 آمپر الكترو كاوه K C 4.5
کلید مينياتوری 1 فاز 25 آمپر الكترو كاوه K C 4.5
کلید مينياتوری 1 فاز 32 آمپر الكترو كاوه K C 4.5
مفهوم علائم ظاهری روی کلیدهای مینیاتوری
1.شرکت سازنده
2.سری ساخت (نام خانواده) کلید مینیاتوری توسط شرکت سازنده
3.تیپ کلید مینیاتوری الکتروکاوه
4.حداکثر جریان نامی قابل تحمل توسط کلید مینیاتوری الکتروکاوه (آمپر)
5.نمایشگر کلید (رنگ قرمز نشان دهنده حالت On و رنگ سبز نشان دهنده حالت Off کلید مینیاتوری الکتروکاوه می باشد.)
6.ولتاژ نامی کلید (بر حسب ولت)
7.استاندارد کلید
8.قدرت قطع کلید (بر حسب آمپر)
9.شماتیک کلید مینیاتوری الکتروکاوه که نشان دهنده تعداد پل و نوع اتصال داخلی پایه ها به هم و هم چنین نشان دهنده ورودی و خروجی کلید است. طبق نقشه فوق، پایه شماره 1، ورودی و پایه شماره 2، خروجی است.
منحنی قطع جریان توسط مینیاتوری ها
استاندارد کلید مینیاتوری
موسسه بین المللی الکتروتکنیک یا همان IEC نهادی غیر دولتی است برای تدوین استانداردهای فناوری های مرتبط با تجهیزات الکتریکی در سطح جهانی که بر اساس استاندارد این موسسه، کلیدهای مینیاتوری الکتروکاوه با استاندارد IEC 60898 شناخته می شوند.
طریقه نصب کلید مینیاتوری در مدار
امروزه کلیدهای مینیاتوری الکتروکاوه در مدارات تک فاز و سه فاز، در مصارف خانگی و صنعتی، تجهیزی جدایی ناپذیر و بسیار پر مصرف شده است و بدون استفاده از آن پر کاربرد، مدارات برقی بسیار آسیب پذیر می گردند.
اما برای نصب این تجهیز، با رعایت موارد ایمنی کار با برق، کافیست فاز یا فازهای ورودی را طبق نقشه شماتیک روی بدنه کلید، به ترمینال ورودی وصل کنیم.
ترمینال خروجی نیز به مصرف کننده متصل می شود. در مدارات سه فاز باید ترتیب فازهای ورودی با فازهای خروجی یکسان باشد.
ذکر این نکته ضروری است که حتما باید از قرارگیری صحیح سیم در محل ترمینال و سفت شدن پیچ نگهداره سیم در ترمینال، اطمینان حاصل نماییم.
امروزه از اتصالاتی همچون وایر شو یا سر سیم برای قرارگیری بهتر سیم در ترمینال های ورودی و خروجی استفاده می شود.
در شکل نحوه سیم بندی کلید مینیاتوری الکتروکاوه تک پل تا چهار پل را مشاهده می فرمایید:
مزایای استفاده از کلید مینیاتوری (MCB) به جای فیوز (Fuse)
فیوزها بعد از قطع خطای مدار، مجددا قابل استفاده نبوده و باید تعویض و یا تعمیر شوند. ولی کلیدهای مینیاتوری الکتروکاوه ، بلافاصله بعد از قطع خطای مدار، بعد از اصلاح خطا، مجدد قابل استفاده هستند.
دقت قطع در کلید مینیاتوری الکتروکاوه به مراتب بالاتر از فیوز است.
کلیدهای مینیاتوری قادر هستند جریان های نشتی بسیار کوچک را که توسط فیوز قابل تشخیص نبوده، ولی می توانند سبب برق گرفتگی، آتش سوزی و غیره شوند را، قطع کنند.
کلیدهای مینیاتوری الکتروکاوه دو عمل حفاظت و کنترل را همزمان انجام می دهند و این یعنی به جای یک کلید + فیوز در مدارات به کار می روند.
هزینه اولیه کلیدهای مینیاتوری در مقایسه با فیوزها بالاتر است، ولی به علت استفاده طولانی مدتی که می توان از کلید مینیاتوری الکتروکاوه انجام داد، در یک بازه زمانی بلند مدت، استفاده از کلیدهای مینیاتوری الکتروکاوه بسیار به صرفه تر از فیوزهاست.
به علت سوختن فیوز در برابر اتصالی های مدار، مشکلات نصب و دردسرهای تعویض و غیره در هنگام استفاده، استفاده از کلید مینیاتوری الکتروکاوه به مراتب راحت تر از فیوز است.
کاربرد کلید مینیاتوری
کلیدهای مینیاتوری الکتروکاوه با توجه به حفاظت هایی که انجام می دهند، کاربری های بسیاری دارند و به طور کلی می توان کاربردهای کلید مینیاتوری را در موارد زیر خلاصه کرد:
- انتهای خط توزیع سیستم های ولتاژ ضعیف
- در ورودی تابلو برق های خانگی
- حفاظت مصارف روشنایی ساختمان ها
- حفاظت مدارات موتورهای الکتریکی
- کاربردهای صنعتی نظیر مدارات قدرت موتورها و ترانسفورماتورها
- سیستم های گرمایشی
- حفاظت از مدارات ترانسفورماتورهای الکتریکی
- حفاظت مدارات PLC
- حفاظت از قطعات نیمه هادی
- همراه با کلید حفاظت جان برای قطع کردن جریان نشتی مدارات به کار می رود.
نحوه تست کلید مینیاتوری
تست کلید مینیاتوری الکتروکاوه بسیار ساده است و برای این کار لازم است ابتدا کلید مینیاتوری مطابق با نقشه اتصال آن، در مدار بسته شود. سپس جریانی بالاتر از جریان مجاز آن، به آن وارد می کنیم. در صورتی که مینیاتوری سالم باشد، قطع می کند و با همین روش ساده می توانیم سالم بودن یا نبودن کلید را تشخیص بدهیم.
* نکته بسیار مهم و قابل توجه در مبحث کلیدهای مینیاتوری این است که اطلاق واژه فیوز مینیاتوری الکترو کاوه و یا به کار بردن واژه فیوز به تنهایی به منظور کلید مینیاتوری، اصطلاح غلط و غیر علمی ای است که امروزه متاسفانه بسیار زیاد رایج شده و به کار برده می شود. چون امروزه به دلایل مزایای بسیار زیادی که کلید مینیاتوری نسبت به فیوز دارد، در جعبه فیوز یا همان جعبه مینیاتوری منازل، به جای فیوز از جعبه فیوز استفاده می کنند. از این رو، برخی به غلط، واژه فیوز یا فیوز مینیاتوری الکتروکاوه را در مورد آن به کار می برند.
همانطور که می دانیم فیوز تجهیزی است که دارای المان ذوب شونده است و این المان ذوب شونده، بعد از یکبار عمل کردن برای قطع مدار، ذوب شده و دیگر عمل حفاظتی را انجام نمی دهد و از مدار خارج می شود. از این رو به فیوز، ادوات یکبار مصرف نیز می گویند. ولی کلید تجهیزی است که برای قطع و وصل های مکرر و یا طولانی مدت به کار می رود و بعد از قطع شدن، می تواند مجدد وصل شده و در مدار قرار بگیرد و عمل حفاظت را انجام دهد.
کلید گردان چیست؟
کلید های گردان جهت قطع و وصل کردن سه فاز، ستاره و مثلث کردن موتور و یا چپ گرد و راستگرد موتور به صورت دستی استفاده می شوند، این کلید برای اولین بار در دهه 80 رواج پیدا کرد. در واقع در این دهه کلید ها بصورت پین بودند که تعداد پین ها کم کم افزایش پیدا کرد جان ملان بی اولین کسی بود که در انگلستان طرحی شبیه به کلید ارائه داد.
در واقع اولین کلید پریز ها طرحی مشابه با پین داشتند که موجب قطع و وصل جریان می شدند. پس از این کلید ها، کلید های دو پل و سه پل اختراع شدند که راحت تر و سریع تر می توانستند جریان برق را قطع و وصل کنند. با گذشت زمان کلید ها از حالت ابتدایی بیرون آمده و پیچیده تر شدند. در ابتدا کلید ها توسط پین و فنر کار می کردند اما به مروز زمان هوشمند تر شده اند.
امروزه کلید ها بدون قطع جریان برق می توانند کار کنند و عملکرد های متفاوتی داشته باشند. علاوه بر ساختار داخلی کلید، کنتاکت ها یکی از بخش های مهم کلید هستند که علاوه بر زیبایی، باید قابلیت ضد سایش و ضد خوردگی را داشته باشند. به ویژه در محیط های صنعتی باسد از پلاستیک های سخت و فشرده و یا سرامیک های ساخته شوند که بتوانند محیط های مرطوب و یا دارای Ph های متفاوت را تحمل کنند، کلید رابطه بین انسان و ماشین است و کنترل کننده فرآیندها، شروع و پایان دادن یک عمل با کلید انجام می پذیرد. کلید انتخاب جدایی ناپذیر از یک تابلو برق است و می تواند در ابعاد خانگی و صنعتی کاربرد های وسیعی داشته باشد.
انواع کلید گردان
کلید های گردان دارای لوازم جانبی و ویژگی های منحصربه فرد برای کاربرد های مختلفی عرضه می گردد. هر یک از این کلید ها در بخشی از صنعت کاربرد خاصی را شامل می شوند.از این کلید ها برای تامین و تغذیه انرژی دستگاه های صنعتی مختلف برای پیشگیری از قطعی ناخواسته و مواردی دیگراستفاده می گردد.
انواع کلید سلکتوری
کلید سلکتوری در انواع تک پل، دو پل، سه پل، 4 پل(سه فاز بعلاوه نول) در آمپرهای مختلف (16-25-40-63-100 آمپر)، یکطرفه، دو طرفه، کلید گردان ستاره مثلث، کلی ولت متر، و … تولید میشود.
از این کلید ها با توجه به موقعیت ها و ویژگی های خاصی که طراحی شده استفاده می گردد. کارشناسان برق صنعتی با استفاده از این کلید ها جریان برق مورد نیاز دستگاه ها و ماشینآلات مختلف را تنظیم و برقرار می نمایند. به طور کلی این کلید ها موجب افزایش ایمنی فرایند تولید و جلوگیری از آسیب های مختلف به علت جریان برق می گردند.
نحوه عملکرد اینترلاک در کلید گردان
برخی از کلید های گردان با عنوان کلید های ایمنی که دسته ی زرد و قرمز رنگی دارند، می توانند حالت اینترلاک نیز داشته باشند. این اینترلاک به گونه ای تعبیه شده تا وقتی کلید روی حالت قطع قرار گرفت درب تابلو باز شود. از طرفی این کلید ها قابلیت قفل و نشانه گذاری در حالت قطع را دارند.
در نتیجه تنها زمانی می توان روی تجهیزات داخلی تابلو کار کرد که کلید روی حالت قطع قرار گرفته باشد. کلید های ایمنی از نوع قابل قطع زیربار نامی بوده و باید بتوانند جریان بزرگترین الکتروموتور موجود در شبکه را در حالت رتور قفل شده قطع کنند.
کاربردهای کلید گردان
- حمل و نقل مواد، بسته بندی، جابه جایی، انبارداری
- استخراج نفت و گاز، پالایش و فرآوری
- صنایع غذایی و نوشیدنی
- صنایع غذایی و نوشیدنی
- صنایع خودرو
- تجهیزات سنگین و ماشین کاری
- شیشه، پلاستیک و فلزات
لیست کلید گردان ها و کلید سلکتوری های موجود در کافی الکتریک
از این کلید ها با توجه به موقعیت ها و ویژگی های خاصی که طراحی شده استفاده می گردد. کارشناسان برق صنعتی با استفاده از این کلید ها جریان برق مورد نیاز دستگاه ها و ماشینآلات مختلف را تنظیم و برقرار می نمایند. به طور کلی این کلید ها موجب افزایش ایمنی فرایند تولید و جلوگیری از آسیب های مختلف به علت جریان برق می گردند.
نحوه عملکرد اینترلاک در کلید گردان
برخی از کلید های گردان با عنوان کلید های ایمنی که دسته ی زرد و قرمز رنگی دارند، می توانند حالت اینترلاک نیز داشته باشند. این اینترلاک به گونه ای تعبیه شده تا وقتی کلید روی حالت قطع قرار گرفت درب تابلو باز شود. از طرفی این کلید ها قابلیت قفل و نشانه گذاری در حالت قطع را دارند.
در نتیجه تنها زمانی می توان روی تجهیزات داخلی تابلو کار کرد که کلید روی حالت قطع قرار گرفته باشد. کلید های ایمنی از نوع قابل قطع زیربار نامی بوده و باید بتوانند جریان بزرگترین الکتروموتور موجود در شبکه را در حالت رتور قفل شده قطع کنند.
کاربردهای کلید گردان
- حمل و نقل مواد، بسته بندی، جابه جایی، انبارداری
- استخراج نفت و گاز، پالایش و فرآوری
- صنایع غذایی و نوشیدنی
- صنایع غذایی و نوشیدنی
- صنایع خودرو
- تجهیزات سنگین و ماشین کاری
- شیشه، پلاستیک و فلزات
از این کلید ها با توجه به موقعیت ها و ویژگی های خاصی که طراحی شده استفاده می گردد. کارشناسان برق صنعتی با استفاده از این کلید ها جریان برق مورد نیاز دستگاه ها و ماشینآلات مختلف را تنظیم و برقرار می نمایند. به طور کلی این کلید ها موجب افزایش ایمنی فرایند تولید و جلوگیری از آسیب های مختلف به علت جریان برق می گردند.
نحوه عملکرد اینترلاک در کلید گردان
برخی از کلید های گردان با عنوان کلید های ایمنی که دسته ی زرد و قرمز رنگی دارند، می توانند حالت اینترلاک نیز داشته باشند. این اینترلاک به گونه ای تعبیه شده تا وقتی کلید روی حالت قطع قرار گرفت درب تابلو باز شود. از طرفی این کلید ها قابلیت قفل و نشانه گذاری در حالت قطع را دارند.
در نتیجه تنها زمانی می توان روی تجهیزات داخلی تابلو کار کرد که کلید روی حالت قطع قرار گرفته باشد. کلید های ایمنی از نوع قابل قطع زیربار نامی بوده و باید بتوانند جریان بزرگترین الکتروموتور موجود در شبکه را در حالت رتور قفل شده قطع کنند.
کاربردهای کلید گردان
- حمل و نقل مواد، بسته بندی، جابه جایی، انبارداری
- استخراج نفت و گاز، پالایش و فرآوری
- صنایع غذایی و نوشیدنی
- صنایع غذایی و نوشیدنی
- صنایع خودرو
- تجهیزات سنگین و ماشین کاری
- شیشه، پلاستیک و فلزات
کلید محافظ جان
کلید محافظ جریان نشتی که با RCCB یا RCD نیز شناخته میشود، نوعی کلید است
که با مقایسهی جریانهای رفت و برگشت از مدار و در صورت وجود اختلاف بین جریان رفت و برگشت ، مدار را قطع میکند.
در حالت عادی مدارهای الکتریکی، جریان رفت با جریان برگشت برابر است،
اما اگر به هر دلیلی جریان بین سیم فاز و نول (در مدارهای تکفاز) اختلاف داشته باشد ، این کلید محافظ عمل خواهد کرد.
وجود این اختلاف ممکن است بر اثر اتصال بدنهی یکی از دستگاههای الکتریکی باشد
که در آن جریان الکتریکی به جای برگشتن از راه سیم نول از راه زمین به منبع برمیگردد که اصطلاحاً میگویند جریان نشت پیدا کرده است.
کنتاکتور چیست؟
کنتاکتور برق نوعی کلید الکترومغناطیسی می گویند که جهت قطع و وصل کردن مدار از طریق یک سیم پیچ مغناطیسی به کار برده می شود. یعنی با تحریک یا وصل شدن این سیم پیچ مغناطیسی یا بوبین کنتاکتور وصل و مدار سه فاز یا تکفاز را وصل می نماید و برعکس با قطع شدن ولتاژ بوبین، کنتاکتور قطع می گردد.
این تجهیز با تحریک بوبین داخل کنتاکتور از طریق ولتاژ AC یا DC، جهت قطع و وصل کردن مدارهای قدرت از راه دور به کار گرفته می شود. هم چنین این تجهیز یکی از اجزای لازم برای تابلو برق است و به آن کلید الکترومغناطیسی (Electromagnetic Contact) نیز گفته می شود.
این مزیت سبب می شود که بتوان مدار را از راه دور و از هر نقطه ای قطع و وصل کرد. طبق این تعریف، کنتاکتور با بهره گیری از عملکردی مشابه عملکرد رله، در آمپراژ بالا به کار برده می شود. هم چنین می توان نتیجه گرفت که به علت استفاده در آمپراژ بالا، سرعت قطع و وصل کنتاکت های آن در مقایسه با رله کمتر است.
انواع کنتاکتور
در مورد انواع کنتاکتور می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- کنتاکتور تکفاز
- کنتاکتور سه فاز
بر روی هر کنتاکتور یک یا دو کنتاکت باز و بسته فرمان وجود دارد که می توان از آنها در مسیر فرمان و تحقق بخش های فرمانی مدار استفاده کرد. کنتاکتورها برای رنج جریان های مختلف و در ابعاد و اندازه های متفاوت ساخته می شوند.
از پر کاربردترین آمپرهای کنتاکتورها می توان به 9 تا 800 آمپر اشاره کرد. همچنین ولتاژ بوبین کنتاکتورها می توانند متنوع باشند و در ولتاژهای 24 و 48 و 110 و 220 و 380 ولت AC و DC ساخته شوند.
بوبین کنتاکتورها می توانند در صورت خرابی تعویض شوند و همچنین می توان برای به کارگیری در ولتاژهای دلخواه مختلف، از بوبین مناسب استفاده نمود.
تفاوت کنتاکتورها
تفاوت کنتاکتور برق با کلید در این است که عملیات قطع و وصل در کنتاکتورها به وسیله یک بوبین یا سیم پیچ مغناطیسی صورت می پذیرد، این بوبین مغناطیسی انرژی الکتریکی را به انرژی مغناطیسی تبدیل می نماید و با قطع و وصل شدن برق این میدان مغناطیسی نیز قطع و وصل می شود و سبب قطع و وصل شدن مکانیکی کنتاکتور می گردد. بوبین های کنتاکتور قابل تعویض هستند.
کنتاکتورهای تا 25 آمپر دارای یک کنتاکت کمکی یا به صورت باز و یا به صورت بسته هستند و کنتاکتورهای از 32 آمپر به بالا دارای کنتاکت کمکی دو باز دو بسته می باشد. هنگامی که بوبین کنتاکتور بدون برق است تیغه باز به صورت کلید باز و تیغه بسته به صورت کلید بسته عمل می نماید. به محض اینکه بوبین برق دار شد، تیغه باز بسته شده و تیغه بسته باز می گردد.
از کنتاکت های کمکی در کنتاکتور در قسمت های مختلف مدار فرمان استفاده می گردد. یکی دیگر از کاربردهای مهم کنتاکت های کمکی، ایجاد مدار خود نگهدار کنتاکتور است که با یکبار تحریک بوبین، کنتاکتور توسط تیغه باز خودش به صورت خودنگهدار در می آید و در صورتی که یک تیغه شرطی در مسیر مدار وجود داشته باشد، می تواند بوبین کنتاکتور را بدون برق نماید.
نحوه عملکرد کنتاکتور
کنتاکتورهای برق بر خلاف رله ها توان و ظرفیت عبور جریان بالاتری دارند و برای ظرفیت تحمل جریان بالاتری ساخته می شوند. رله ها ظرفیت عبوری جریان پایینی دارند و به همین علت، بیشتر در مدارهای فرمان به کار می روند. ولی کنتاکتورها به علت ظرفیت عبوری جریان بالا، بیشتر در مدارات قدرت استفاده می شوند.
زمانی که اختلاف پتانسیل به دو سر بوبین کنتاکتور اعمال می گردد، بوبین یا سیم پیچ بر اثر عبور جریان دارای میدان مغناطیسی می گردد و همانند آهنربا قسمت متحرک هسته را به خود جذب می کند. در محل جذب کنتاکت هایی وجود دارند که با قطع و وصل شدن هسته، قطع و وصل می شوند و به صورت کلید عمل می نمایند.
در داخل کنتاکتور برق دو عدد فنر موجود است که هنگام قطع بودن بوبین کنتاکتور، وظیفه برگرداندن قسمت متحرک به حالت عادی را بر عهده دارند.
ساختمان کنتاکتور و بررسی نمای ظاهری کنتاکتور
بر روی ساختمان کنتاکتور تعدادی پیچ وجود دارد که در قسمت ورودی با حروف R1 و S1 و T1 و در قسمت خروجی یا پایینی با حروف R2 و S2 و T2 نمایش داده شده اند و جهت اتصال سیم های ورودی و خروجی به کار می روند. همچنین یک کنتاکت باز و یک کنتاکت بسته بر رو و یا بغل کنتاکتور جهت استفاده در مدار فرمان قرار گرفته است.
در آمپرهای بالاتر از 32 آمپر، معمولا تعداد کنتاکت های فرمان دو عدد هستند.
یک زائده نیز در بالای کنتاکتور وجود دارد که با قطع و وصل کنتاکتور جابجا می شود. این قطعه به قسمت متحرک بوبین وصل است و نشان دهنده قطع یا وصل بودن کنتاکتور برق است.
مزیت های استفاده از کنتاکتور نسبت به کلید
- قابلیت قطع و وصل در دفعات زیاد
- امکان کنترل مصرف کننده از راه دور و از چندین محل و برای مراحل مختلف کار مصرف کننده
- توانایی اتوماتیک کردن مدار فرمان با استفاده از کنتاکتورها
- عمر مکانیکی بیشتر نسبت به کلیدها (در کنتاکتور به علت عدم ساییدگی کنتاکت ها روی یکدیگر در هنگام قطع و وصل، شاهد استهلاک کمتری خواهیم بود)
- بالا رفتن سرعت قطع و وصل با طراحی مدار فرمان مناسب
- با استفاده از کنتاکتور، پس از رفتن برق و وصل مجدد آن، جهت راه اندازی نیاز به استارت می باشد در صورتی که با استفاده از کلید، خطرات ناشی از وصل ناگهانی وجود دارد.
- حفاظت دستگاه ها توسط کنتاکتور، مناسب تر و مطمئن تر است و از لحاظ اقتصادی به صرفه تر است.
- قابل اتصال به پی ال سی (PLC) است.
لیست کنتاکتور ها:
کلید اتوماتیک کمپکت چیست؟
کلید اتوماتیک کمپکت با نام اختصاری MCCB برگرفته از سرنام عبارت Molded Case Circuit Breaker، یک نوع بریکر قابل قطع زیر بار است که جهت حفاظت اتصال کوتاه و اضافه بار در موتورها و سیستم روشنایی، صنعتی و مصرف کننده های دیگر استفاده می شوند، به عبارت دیگر این کلیدها به منظور حفاظت و قطع کردن مدار در برابر برگشت جریان و یا افت ولتاژ بیش از حد مجاز و کشیده شدن جریان اضافه توسط مصرف کننده (اضافه بار) و اتصال کوتاه مدار به کار می روند. کلیدهای اولیه ابعاد و اندازه بزرگتری داشتند و به دلیل فشرده شدن و کوچک شدن به این بریکرها کلید اتوماتیک کمپکت گفته می شود.
چون کلید اتوماتیک کمپکت قابل قطع زیر بار است، پس می تواند مدار را در حالتی که برق شبکه وصل است، قطع کند. این خاصیت در مدارات فشار متوسط و قوی به عنوان یک مزیت به شمار می رود. چون بسیاری از کلیدها جداساز هستند و نمی توانند مدار را تحت بار قطع کنند.
تفاوت بین کلیدهای اتوماتیک و غیر اتوماتیک در این است که در کلیدهای اتوماتیک رله های الکترونیکی مختلف جهت تشخیص جریان اضافه بار و اتصال کوتاه و سایر پارامترها وجود دارد، مانند کلید اتوماتیک هوایی، اما کلیدهای غیر اتوماتیک صرفا جهت قطع و وصل مدار است و فاقد رله الکترونیک می باشد.
کلیدهای اتوماتیک کمپکت که به آن کلید اتوماتیک می گویند، به صورت دسته بندی های زیر و با حفاظت های اضافه بار، اتصال کوتاه و نشتی جریان زمین تقسیم می شوند:
- کلید اتوماتیک کمپکت غیر قابل تنظیم (فیکس یا Fix):
کلیدهای اتوماتیک فیکس از لحاظ رنج جریان قابل حفاظت غیر قابل تنظیم هستند.
- کلید اتوماتیک کمپکت قابل تنظیم (Adjustable):
که این نوع کلید نیز به دو دسته کلید اتوماتیک کمپکت قابل تنظیم حرارتی – مغناطیسی و کلید اتوماتیک کمپکت قابل تنظیم الکترونیکی تقسیم می شود. در نوع کلیدهای اتوماتیک قابل تنظیم، امکان تنظیم جریان از 0.6 یا 0.8 تا 1 برابر جریان بار کامل وجود دارد.
جهت حفاظت تابلو در برابر آتش سوزی و به منظور بالا بردن امنیت تجهیزات داخل تابلو برق از کلیدهای اتوماتیک کمپکت استفاده می گردد. کلیدهای اتوماتیک کمپکت از رنج 16 الی 1600 آمپر ساخته می شوند. کلیدهای اتوماتیک در انواع تک پل، دو پل، سه پل و چهار پل تولید می شوند. کلیدهای اتوماتیک کمپکت از عمر بسیار بالاتر و قدرت قطع بالاتری نسبت به کلیدهای مینیاتوری و کلیدهای حرارتی برخوردار هستند. قدرت قطع کلیدهای اتوماتیک کمپکت از 16 تا 150 کیلو آمپر می باشد.
کلید اتوماتیک کمپکت کشویی
همه انواع کلید های اتوماتیک کمپکت سه پل و چهار پل از رنج 16 تا 1600 آمپر دارای کشو هستند و می توان آنها را کلید اتوماتیک کمپکت کشویی نیز نامید. کلید های اتوماتیک کمپکت کشویی در مصارف خاص و در تابلو های خاص به کار می روند. کلید اتوماتیک کمپکت کشویی بیشتر در آمپراژ بالا که حجم کلید بزرگتر می شود، مورد استفاده قرار می گیرد.
کلید اتوماتیک کمپکت که از تجهیزات برق صنعتی به شمار می رود، در اکثر تابلوهای برق به خصوص در قسمت ورودی مدار استفاده می شود. این کلیدها به محض قطع شدن در اثر اضافه بار یا اتصال کوتاه در رنج مجاز و یا هر عامل خطای دیگر، می توانند بلافاصله جهت استفاده مجدد راه اندازی شوند فقط به شرطی که جریان اتصال کوتاه در محدوده قابل تحمل کلید باشد.
در مدارات سه فاز در جریان های بالاتر از 100 آمپر، جهت حفاظت از تابلو برق و سایر بخش های مدار، از کلید اتوماتیک کمپکت سه پل و چهار پل استفاده می شود. اگر موضوع حفاظت از نول مطرح نباشد، در اینگونه مدارات از کلید اتوماتیک کمپکت سه پل استفاده می شود که فقط سه فاز RST به آن متصل می گردد و در صورت نیاز به حفاظت نول، از نوع چهار پل استفاده می شود.
در کلیدهای اتوماتیک چند پارامتر حائز اهمیت می باشند. برخی از این پارامترها به قرار ذیل می باشند:
- Ics یا جریان نامی قطع اتصال کوتاه: بیشترین مقدار جریان اتصال کوتاهی است که کلید می تواند به دفعات بدون اینکه نیاز به تعمیر داشته باشد، آن را تحمل کند.
- Icu یا جریان نامی قطع اتصال کوتاه نهایی: بیشترین مقدار جریان اتصال کوتاهی است که کلید می تواند تنها یک بار بدون اینکه آسیب ببیند، آن را تحمل و قطع کند و برای دفعات بعدی نیاز به تعمیر، سرویس و یا تعویض است.
- In یا Ie یا جریان نامی پیوسته عملیاتی کلید: جریان نامی کلید مشخص کننده مقدار جریانی ست که کلید در شرایط از پیش تعیین شده، بدون آسیب دیدن، تحت آن جریان به طور مداوم کار خواهد کرد.
- Im یا جریان اتصال کوتاه کلید: این مقدار برای کلیدهای اتوماتیک با رله مغناطیسی از ۵ تا ۱۰ برابر جریان نامی کلید قابل تنظیم است. به این جریان، آستانه حفاظت در برابر اتصال کوتاه نیز می گویند.
- Ir یا جریان بار تنظیمی (جریان تنظیمی کلید): این پارامتر برای کلیدهای اتومات با رله حرارتی یا همان رله اضافه بار قابل تنظیم می باشد. مقدار این جریان ضربدر جریان نامی، جریان خروجی مدار را به ما می دهد.
- Iu یا شدت جریان قابل تحمل كنتاكت كلید: جریانی است كه تجهیز به طور مداوم می تواند آن را بدون نیاز به قطع کردن، تحمل كند.
- Icm یا جریان نامی وصل اتصال کوتاه: مقدار جریان اتصال کوتاهی است که در صورت وجود آن، می توانیم کلید را وصل کنیم.
- Isd یا جریان قطع اتصال کوتاه در مدت کوتاه (جریان مجاز لحظه ای): این جریان 1.5 برابر جریان بار تنظیمی (Ir) است. مقدار جریان اتصال کوتاهی است که در صورت عبور آن از کلید، با تاخیر زمانی مشخص مدار، کلید مدار را قطع می کند. در این تاخیر زمانی مشخص، تجهیزات حفاظتی پایین دست، می توانند بخشی از مدار را که دچار اتصال کوتاه شده است، بدون عمل کردن کلید بالادست، قطع کنند.
- Ith یا جریان گرمائی قراردادی: حداکثر جریانی است که بریکر در سیکل کاری ۸ ساعته می تواند تحمل کند.
- Icw: حداکثر جریان نامی قابل تنظیم قابل تحمل کوتاه کلید قدرت
- Ig: جریان حفاظت خطای زمین
- Ue یا ولتاژ عملكرد یا ولتاژ بهره برداری یا ولتاژ سرویس: ماکزیمم ولتاژ بین فازهای ورودی. مثلا در فشار ضعیف این ولتاژ 400 ولت است.
- Un: حد بالای ولتاژ سیستم است كه در فشار ضعیف 690ولت است.كه تحت عنوان Un بیان میشود.
- Uimp: مقدار ولتاژ پیك ضربه ای است كه برابر ولتاژ ماكزیمم پیك است این ولتاژ تحت عنوان Uimp بیان میشود.
- Tsd: مدت زمان مجاز عبور جریان Isd از کلید
- Tm: مدت زمان مجاز عبور جریان Im از کلید
- Tr: مدت زمان مجاز عبور جریان Ir از کلید
- Tg: تاخیر زمانی قطع خطای زمین
شناسایی پارامترهای فوق، در تفهیم علائم نوشته شده روی پلاک کلید (License Plate) برای انتخاب یک کلید مناسب به ما کمک می کند.
کلیدهای اتوماتیک کمپکت به همراه لوازم جانبی از قبیل کنتاکت کمکی، رله شنت، رله آندر ولتاژ، کنتاکت تریپ، موتور و غیره در مدارات به کار می روند.
کلیدهای اتوماتیک کمپکت قابلیت نصب موتور جهت اتوماتیک کردن قطع و وصل کلید از راه دور را دارند. هم چنین بر روی این کلیدها امکان نصب و قرار دادن کنتاکت کمکی، کنتاکت خطا، رله ی آندر ولتاژ و رله ی شنت جهت برآورده کردن نیازهای مختلف مدار وجود دارد.
بر روی این کلیدها یک شستی قرار دارد که سه نوع وضعیت وصل، قطع و تریپ بر روی آن نمایش داده شده است. یک دکمه ی کوچک بر روی کلید است که در هنگامی که کلید در حالت وصل قرار دارد با فشار دادن این دکمه کلید به حالت تریپ می رود. حداکثر ظرفیت جریان اتصال کوتاه این کلید تا 150 کیلوآمپر می باشد.
برخی از تجهیزات جانبی موردنیاز محصولات الکتروکاوه
تابو برق ها یک فضای مخصوص و دربردارنده قطعات مختلف الکتریکی هستند که کنترل جریان برق را به عهده دارند.باتوجه به کاربرد و ماهیتی که دارند ، می توانند از اجزای متفاوتی برخوردار باشند.این تابلو برق ها هستند که خطرات احتمالی محیطی در مل کار را کنترل می کنند.تابلوبرق ها برای تکمیل کارکرد خود از لوازم جانبی مخصوصی استفاده می کنند.
اگر نگاهی به منازل یا مراکز صنعتی بیاندازید حداقل چند نمونه کلید پریز و سوکت صنعتی را پیدا می کنید.این کلیدهای کاربردی به منظور اتصال انواع لوازم الکتریکی به شبکه برق مورد استفاده قرار می گیرد.بیشترین موارد مصرف کلیدهای صنعتی در کارگاه های تولید و سوله های صنعتی است .با این حال ماهیت عملکرد این ابزار در اتصال کم هزینه و عدم وقوع حوادث ناشی از برق آن را کاربردی تر کرده است..
در سیستم های الکتریکی شاهد جعبه های کوچکی هستیم که از یک یا چند فیوز تشکیل شده است.این ابزار کاربرد مناسبی در حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر جریان های بیش از حد مجاز خواهد داشت.به طوریکه فیوز داخلی با سوختن خود جریان را قطع می کند.
در تابلو برق های صنعتی ممکن است بخواهیم از یک پتانسیل انشعاب های زیادی داشته باشیم.با وجود جامپر ها،نیاز به فرو کردن چندین سیم دست و پاگیر درون یک ترمینال نیست.جامپرها به عنوان یک رسانا قادرند چندین ترمینال را به هم متصل کنند.درنتیجه با هم پتانسیل شدن ترمینال ها،می توان انشعاب های جدیدی را پخش کرد.
کلام آخر
باتوجه به گستره محصولات برق صنعتی و اهمیت تجهیزات صنعتی در زندگی،خرید ابزار الکتریکی مناسب با نیاز ، می تواند به بهبود کارایی و افزایش ایمنی کمک کند.این تجهیزات در نقش کنترل و مونیتوریگ ظاهر شده و در مواردی نیز محافظت کننده اند.
الکتروکاوه به عنوان بهترین برند ایرانی تجهیزات برق صنعتی ، می تواند یک گزینه قابل اعتماد در جهت تامین و رعایت ایمنی برق صنعتی باشد.کافی الکتریک به عنوان نماینده و پخش محصولات الکتروکاوه پیشنهاد می کند جهت اطلاع از محصولات و قیمت خرید آنها، قیمت خرید محصولات الکتروکاوه را در سایت بررسی کرده و کاتالوگ محصولات آن را برای اطلاعات بیشتر نگاهی بیاندازید.
سوالات متداول
بیشترین قدرت قطع معمولا 6 کیلوآمپر است اما برخی برندها قدرت قطع 10 کیلوآمپر هم تولید می کنند.
کلید مینیاتوری تیپ B بیشتر برای مصارف روشنایی به کار می رود که به آن کلید مینیاتوری کلاس روشنایی نیز می گویند. زمان قطع این تیپ در هنگام بروز اتصال کوتاه کمتر از کلاس C است اما قدرت قطع کمتری نسبت به کلاس C دارد ( درحدود 3 تا 5 برابر جریان نامی). کلید مینیاتوری تیپ C (کلاس موتوری) نیز می گویند، در مصارف صنعتی و موتورهای الکتریکی و سیستم های القایی و همچنین مصارف خانگی برای کولر های گازی نیز به کار می رود و قدرت قطع بیشتری نسبت به کلاس B دارد ولی زمان قطع جریان دیرتر از کلاس B است.
وقتی خطای اضافه بار رخ دهد، جریان عبوری از بیمتال داخلی کلید مینیاتوری، باعث می شود تا فلزی که ضریب انبساط کمتری دارد، خم شده و اهرم قطع را فعال کند. این فلز پس از سرد شدن به حالت اولیه باز می گردد. اما زمانی که خطای اتصال کوتاه رخ می دهد، یکبار جریان زیادی از بوبین داخلی کلید مینیاتوری عبور می کند که باعث می شود بوبین برقدار شود و هسته متحرک داخل بوبین به حرکت در آمده و مکانیزم قطع را فعال نماید.
اصلی ترین مشکل در فیوزهای مینیاتوری ورودی جریان برق بیش از حد مجاز است که ممکن است در مرحله اول فیوز اصطلاحا بپرد و در مرحله بعدی از مدار خارج می شود.
انواع فیوز مینیاتوری جدید در برابر فیوز برق های قدیمی، به جریان برق حساس تر هستند و هرگونه ناهنجاری در جریان و اتصال کوتاه را تشخیص داده و جریان برق را به صورت خودکار قطع می کنند.
یکی از دلایل آن ممکن است این باشد که وسایل یا چراغ های زیادی به یک کلید مینیاتوری متصل هستند. در این حالت باید بار برق را از هر کلید سبک تر کرد یا ممکن است سیم اتصال یا دو شاخه آسیب دیده باشد.
برندهای مختلفی با رنج قیمت های مختلف در بازار موجود است ولی به عنوان نمونه می توان فیوز مینیاتوری الکترو کاوه را برند برتر این محصولات نامید.
برای مصرف خانگی مثل روشنایی و لوازم برقی آشپزخانه کلید مینیاتوری تایپ B می تواند گزینه مناسبی باشد.