لامپ 12 وات پارمیس

لامپ های کم مصرف

لامپ های کم مصرف

انواع لامپ های حبابی

انواع لامپ استوانه و سفینه

انواع لامپ اشکی

انواع هالوژن

لامپ LED 

لامپ ال‌ای‌دی  (LED) نوعی از لامپ‌های حالت جامد یا یک محصول دیود است که از تکنولوژی دیود نورافشان برای استفاده در وسایل روشنایی مونتاژ شده‌است، استفاده می‌شود. این لامپ‌ها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاه‌های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ‌ها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ‌های دیگر توانسته‌اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند.

لامپ‌های LED کارایی طول عمر و الکتریکی دارند که چند برابر لامپ‌های رشته‌ای هستند و از دیگر لامپ‌های فلورسنت قابل ملاحظه کارآمدتر هستند. با برخی از تراشه‌ها قادر به انتشار بیش از ۳۰۰ لومن در هر وات ادعا شده توسط کری و برخی از تولیدکنندگان LED دیگر پیش‌بینی می‌شود که بازار لامپ‌های LED در دهه آینده بیش از دوازده برابر رشد داشته‌است.

کارشناسان معتقدند که لامپ‌های معمولی یا همان لامپ‌های رشته‌ای یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش حجم تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان می‌باشند؛ بنابراین بسیاری از کشورها، برنامه چند ساله‌ای را برای جایگزینی مدل‌های دیگر لامپ به جای لامپهای رشته‌ای تدوین کرده‌اند تا شاید بتوانند در دراز مدت استفاده از لامپهای رشتهٔ و به تبع آن حرارت زمین را کاهش داده و کره زمین و ساکنانش را نجات دهند. به همین دلیل استفاده از لامپهای کم مصرف، فلورسنت و… مرسوم شد و برخی کشورها مردم را ملزم به استفاده از این لامپ‌ها کرده‌اند.

لامپ LED
لامپ کم مصرف هالوژنی
انواع هالوژن

لامپ کم مصرف هالوژنی

لامپ هالوژن کم مصرف یکی از جالب‌ترین  محصولات در زیردسته لامپ کم مصرف به حساب می‌‌آید. لامپ کم مصرف خود نامی‌‌ است که برای لامپ‌های CFL  در بازار به کار گرفته می‌شود. لامپ هالوژن نیز در بازار ایران به صورت کلی به لامپ‌های توکار، همراه با رفلکتور آینه ای هستند، اطلاق می‌شود . این نام گذاری‌ها هر کدام دلیل خاص خودشان را دارند . لامپ CFL بعد از نسل لامپ‌های رشته ای به بازار ایران عرضه شد و با توجه مقدار قابل توجه مصرف برق کمتری که داشت، به اسم لامپ‌های کم مصرف شناخته شد. از طرفی به دلیل موفقیت لامپ‌های هالوژن در بازار ایران تمام لامپ‌هایی که با کاربرد مشابه با نمونه اسرام عرضه شد، با نام هالوژن به فروش رسید. لامپ هالوژن کم مصرف ترکیبی از این دو محصول است. کاربرد لامپ هالوژن کم مصرف همان کارکرد لامپ هالوژن در بازار است با این تفاوت که لامپ هالوژن کم مصرف برای منبع نوری خود نه از هالوژن‌ها و نه از ال ای دی‌ها استفاده می‌کند، بلکه بخش نور دهنده لامپ هالوژن کم مصرف ساختاری مشابه لامپ‌های CFL یا لامپ کم مصرف دارد.

لامپ اشکی

این لامپ ها به دلیل اینکه شبیه اشک هستند به لامپ های اشکی شناخته میشوند. تفاوت لامپ رشته ای با لامپ شمعی در نوک آن است که در نوک لامپ کمی قوس دارد. همانطور که میدانید، از هر فناوری می توان در تولید لامپ اشکی استفاده کرد.

بدنه این شکل لامپ می تواند شفاف یا نامرئی باشد، بدنه شفاف بسیار زیبا اما گران است. قدرت لامپ های اشکی موجود در بازار معمولا تا 7 وات و سرپیچ آنها کوچک و از نوع (E14) است. (لامپ لوستر 7 وات بسیار محبوب است)

این مدل بیشتر در لوستر های که شاخه های زیادی دارند مانند لوستر کریستالی استفاده می شوند، هنگام خرید لامپ لوستر حتما از ترکیب رنگ مهتابی و آفتابی استفاده کنید.

لامپ شمعی

لامپ شمعی یا لامپ کندل همچون مدل قبلی خواهان زیادی دارد، لامپ شمعی یا لامپ کندل همچون مدل قبلی خواهان زیادی دارد، این مدل نیز مانند لامپ اشکی دارای دو رنگ مات و شفاف است که در انتخاب باید به آن توجه کنید. هزینه لامپ شمعی کمتر از لامپ اشکی است.

لامپ شمعی نیز دارای پیچ E14 بوده و برای توان کمتر از 7 وات طراحی شده است. استفاده از هر لامپ معرفی شده بستگی به شکل لوستر و سلیقه شما دارد که می توانید انتخاب کنید.

لامپ اشکی

توصیه هایی جهت استفاده بهینه از لامپ های کم مصرف

• هنگام روشن نمودن لامپ کم مصرف , نور آن به تدریج افزایش می یابد و دردمای حدود 25 درجه سانتیگراد پس از حدود 4 دقیقه به حداکثر نور خود می رسد.
• لامپهای کم مصرف برای عملکرد مناسب باید در محدوده دمایی مشخص قرارگیرند , بنابراین لامپی را انتخاب کنید که محدوده دمایی عملکرد آن , دمای مکان مورد نظر شما را از نظر گرما و سرما پوشش دهد .
• استفاده از لامپهای کم مصرف در مکانهای با رطوبت زیاد مثل حمام , استخر , سونا , گلفروشی , گلخانه , آکواریوم و …. توصیه نمی شود.
• لامپهای کم مصرف قابلیت استفاده با دیمر و مدارهای تنظیم روشنایی را ندارند مگر اینکه با درج نشانه گذاری مناسب بدین منظور طراحی شده باشند.
• به منظور استفاده بهینه از لامپ کم مصرف و افزایش طول عمر بهره برداری , تعداد دفعات روشن و خاموش کردن لامپهای کم مصرف بایستی به حداقل ممکن تقلیل یابد . همچنین استفاده از این نوع لامپ در محل های با دفعات روشن و خاموش شدن متعدد از قبیل راه پله ها , مدارات چشمک زن و …. توصیه نمی شود.
• برای نصب یا جایگزینی لامپ , حتما از سرپیج سالم و مرغوب دارای نشان استاندارد استفاده نمایید.
• به منظور جلوگیری از اعمال فشار غیرعادی به قسمت شیشه ای لامپ و شکستن آن , جهت هرگونه جابجایی و نصب , بدنه پلاستیکی لامپ را دردست گرفته و سپس بپیچانید.
• میزان نوردهی لامپ از شرایط و دمای محیط متاثر است .حداکثر نور درداخل اتاق با دمای حدود 25 درجه سانتیگراد زمانی حاصل میشود که لامپ به صورت عمودی با کلاهک بالا نصب گردد.
• برای کاربردهای فضای باز , توصیه میشودنصب لامپ به صورت آویز با کلاهک پائین صورت گیرد.
• در کلیدهایی که دارای لامپ نئون می باشد , برای جلوگیری از چشمک زدن لامپ کم مصرف و کاهش طول عمر آن , لامپ نئون را از مدار خارج نمایید

کاهش مصرف انرژی
80%
طول عمر
85%
کاهش مصرف برق
95%
کاهش آلودگی محیط زیست
98%

آشنایی با انواع لامپ های هالوژنی

از مدل های مختلف این محصولات همچون جدیدترین مدل کلید و پریز می توان به لامپ های هالوژن ال ای دی، لامپ ال ای دیSMD و لامپ های هالوژن COB اشاره کرد که برای تامین نور در محیط های مختلف کاربرد فراوانی دارند.

انواع لامپ LED، هالوژن SMD و هالوژن COB محصولاتی هستند که نسبت به هالوژن های قدیمی برق کمتری مصرف می کنند و علاوه بر تامین روشنایی در محیط های مختلف به زیبایی و تزیین فضا کمک می کنند.

لامپ های هالوژنی یکی از مزیت های مهم لامپ های هالوژن جدید این است که ظاهری زیبا دارند و می توان از آنها در سقف سالن ها، ادارات، منازل، اتاق های کنفرانس و … استفاده کرد. قابل توجه نیز باشد نصب این لامپ ها در سقف به صورت توکار انجام می شود.

عملکرد لامپ های هالوژنی

در این لامپ ها گاز هالوژن با دریافت جریان الکتریکی یک چرخه شیمیایی ایجاد می کند که باعث تبخیر تنگستن لامپ می شود. تنگستن تبخیر شده تحت تأثیر گرما از رشته بالا می‌آید و پس از چرخش در لامپ دوباره روی آن می‌نشیند.

سایر لامپ های رشته ای تنگستن را روی لامپ رسوب می دهند، اما هالوژن ها این کار را نمی کنند. همین علت یاعث شده به این لامپ ها نور بیشتر و طول عمر بالایی می دهد.

لامپ های هالوژن تا 2500 ساعت و لامپ های رشته ای از 800 تا 1200 ساعت دوام دارند.

علاوه بر این، لامپ های هالوژن می توانند در دمای بالاتر از لامپ های رشته ای کار کنند، بنابراین لامپ های هالوژن 250-300 وات را می توان در بازار یافت.

کپسول کوارتز مورد استفاده در لامپ های هالوژن با فرم خاصی از شیشه ساخته شده است، در حالی که شیشه سنتی تر حاوی سایر رقیق کننده ها کوارتز خالص است که باعث می شود شیشه با مقاومت بیشتری کار کند.

هالوژن های قابل دسترس در بازار

هالوژن یا لامپ ال ای دی SMD

همانطور که از نام این لامپ پیداست، این لامپ مبتنی بر فناوری SMD بوده و از چند تراشه LED تشکیل شده است که با سیم های نازک به هم متصل شده اند. این لامپ ها گرمای کمتر و نور بیشتری دارند و به دلیل راندمان بالای لامپ ال ای دیSMD از این گونه لامپ ها در ساخت تجهیزات و روشنایی بسیار استفاده می شود.

لامپ LED

ال ای دی هالوژن از چندین دیود ساطع کننده نور تشکیل شده است که با اعمال جریان الکتریکی به آنها نور تولید می کنند. هر چه تعداد دیودهای یک لامپ هالوژن بیشتر باشد، نوربیشتری تولید می‌شود.

ازلامپ LED می توان در ساختمان های مسکونی و مغازه ها و نورپردازی فضای باز مانند نورپردازی حیاط منزل بدون مصرف برق زیاد استفاده کرد و همچنین می توان از آن به عنوان نورپردازی تزئینی در جاهای مختلف مانند نورپردازی راه پله ها و راهرو ها به کار برود.

هالوژن COB

هالوژن لوکس به اندازه هالوژن های SMD درخشان هستند. این مدل از هالوژن ها دارای تراشه های الکترونیکی نیز بوده و بر روی برد نصب می شود. COB ها نشان دهنده نقطه نور هستند و علاوه بر کم مصرف بودن و طول عمر زیاد، در سقف های کاذب و محیط های آشپزخانه توکار و … کاربرد دارند.

رنگ های لامپ هالوژن

لامپ هالوژن لاکچری به صورت تجاری در انواع رنگی و بدون رنگ موجود هستند. و قیمت این لامپ ها با توجه به اندازه و کاربری متفاوت است. شما می توانید لامپ های هالوژن رنگی را در چهار رنگ آبی، سبز، قرمز و کهربایی پیدا و خریداری کنید.

مزایا هالوژن ها

در اینجا برخی از مزایای هالوژن را تهیه کرده ایم.

– کیفیت نور هالوژن ها

نور موجود در هالوژن ها مناسب تر و با کیفیت تر است. مانند لامپ های رشته ای با کیفیت، لامپ های هالوژن فلزی کیفیت نور بهتری نسبت به سایر منابع مصنوعی دارند.

– قابلیت کم کردن نور

به طور مثال اگر صاحب یک کافه هستید و می خواهید نور محیط را در محوطه کافه با کنترل بیشتری توزیع و تنظیم کنید، می توانید از چندین هالوژن PAR در کافه خود استفاده کنید . با این روش از عملکرد کم نور بودن، نور قابل کنترل تری درکافه داشته باشید.

قیمت های هالوژن در بازار

هالوژن ها قیمت مناسبی دارند. اگر قصد خرید و استفاده از سایزهای بزرگ و عریض را دارید، خرید این لامپ ها می تواند در نهایت به صرفه جویی در هزینه کمک کند.

معایب هالوژن ها

– مصرف انرژی ناکارآمد

هالوژن ها نسبت به سایر لامپ ها کارآمدتر هستند، اما به دلیل نسبت لومن به وات آنها، در مقایسه با اکثر منابع نوری موجود در بازار امروزی بسیار ناکارآمد هستند.

– محدودیت استفاده

اگر فضای شما شیک و مدرن است، ممکن است بخواهید نور محیط خود را با لامپ هایی تکمیل کنید که دمای کلوین بالاتری دارند و نور محیطی شفاف و ملایم تری از خود ساطع می کنند. استفاده از هالوژن ها در چنین مواردی تقریباً محدود است و نمی تواند نور شفاف تری را در اختیار محیط قرار دهد.

– حساس بودن

هالوژن ها به روغن های روی پوست حساس هستند که در نهایت عمر محصول را تحت تاثیر قرار می دهد.

اجزای پنهانی هالوژن ها

از آنجایی که هالوژن در داخل کوارتز تنگستن محصور شده است، بازرسی اجزای لامپ های هالوژن به آسانی لامپ های رشته ای قدیمی تر نیست.


تفاوت ها بین هالوژن های مدل SMD وSOB در بهره وری از نور

یکی دیگر از تفاوت های لامپ های COB و SMD میزان نور است که از مزیت های لامپ های LED COB می باشد. هر دو لامپ COB و SMD از لامپ های LED کوچک ساخته شده اند، تفاوت این است که لامپ های SMD از تعدادی لامپ LED ساخته شده اند که در کنار هم قرار گرفته اند در حالی که لامپ های COB از لامپ های LED فشرده ساخته شده اند. بنابراین، لامپ های COB که کوچکتر از LED هستند، نور کارآمدتری تولید می کنند.

تفاوت در درایو

تفاوت درایورهای لامپ COB و SMD در تعداد خروجی هایی است که مستقیماً به تراشه می رود، مثلاً با یک لامپ SMD 50 وات این خروجی ها به 5 فونیکس مثبت و منفی می رسد در حالی که COB 50 وات دارای یک خروجی فونیکس مثبت و منفی است.

تفاوت در کنترل رنگ

یکی دیگر از تفاوت های لامپ های COB و SMD در رنگ تولید شده توسط تراشه های این نوع لامپ های ال ای دی است، در لامپ های SMD قابلیت کنترل رنگ و ایجاد رنگ های مختلف وجود دارد اما در لامپ های COB هر چیپ تنها یک عدد رنگ تولید می کند.

تفاوت در نحوه انتقال دما و حرارت

در لامپ های SMD به دلیل پراکندگی ماژول ها بر روی سطح، حرارت کمتر است و در اکثر سیستم ها نیازی به تقویت ندارند، در حالی که لامپ های COB متراکم و تمرکز بیشتری دارند، بنابراین گرما تنها مورد نیاز برای روشنایی نیست. بدنه لامپ COB، در برخی موارد مانند پروژکتورهای بزرگ، علاوه بر هیت سینک آلومینیومی، فن هایی برای عبور جریان هوای همرفتی از بین شیارهای هیت سینک توصیه می شود.